Publicatie natuurfotografie.nl

Publicatie natuurfotografie.nl · 15. maart 2020
Waar je vroeger je reis in een dagboekje beschreef voorzien van bonnetjes, uitgeknipte stukjes kaart en tekeningetjes kun je dit nu allemaal digitaal doen. Wordt het er dan leuker op? Ik heb mijn twijfels... Lees mee!

Vorige week reed ik over de dijk tussen Blokzijl en Kuinre. Een mooie toeristische route waarbij je meandert door het landschap. Als je goed kijkt, zie je hier een scheidslijn tussen het oude en nieuwe land. Wat mij verwonderde is de creativiteit van de planologen die het nieuwe land hebben ingedeeld. Hoe hebben ze zulke oncreatieve figuren kunnen selecteren ‘for this job’ ?

Publicatie natuurfotografie.nl · 23. november 2018
“En dan zijn wij respectloze natuurterroristen?”   Het is net na zonsopkomst en langzaam komt het bos om mij heen tot leven. Alles straalt een serene rust uit. Het zachte ochtendlicht dringt langzaam tussen de takken door en ik hoor de eerste vogels voorzichtig zingen. Je voelt het vocht neerdalen en ik ril zachtjes van genot (en optrekkende kou). Zorgvuldig heb ik mij op mijn buik op het gekleurde herfstblad gesetteld. Lees verder!

Publicatie natuurfotografie.nl · 24. augustus 2018
Het is weer mooi (weer) geweest… Donkere wolken pakken zich samen. In de verte zie je de ontlading van de wolken hun werk doen. Schuine strepen van de regen laten zien dat de wind vrij spel heeft en de wolken opjaagt. KNMI geeft code oranje af. Nederland maakt zich op voor een hevige voorjaarsstorm. Met een brede grijns op mijn gezicht sta ik het spektakel in mij op te nemen. Dit … Dit wordt zijn moment, zijn avond, zijn avontuur.

Hoewel we ze ook vervelend en irritant kunnen vinden, zijn insecten wel enorm belangrijk voor een goede biodiversiteit en de balans in de natuur. De cijfers liegen er niet om. Als we het roer niet omgooien kijken we dan alleen nog maar insecten vanuit een 'insectenhut' of een terrarium?

Ik heb een aantal dagen vrij. Even wat stoom afblazen en hoe kan je dat nu beter doen dan een paar dagen vertoeven op één van de meest noordelijke en veelzijdigste plekken van Nederland? Altijd in voor een traktatie in de nacht...

Publicatie natuurfotografie.nl · 31. januari 2018
Het nieuwe jaar is weer begonnen en net als iedereen heb ook ik mijn ‘goede’ voornemens. Eén van die voornemens is om wat meer orde in de chaos te scheppen en zo geschiedde. Bij het schoonmaken van alle spullen die je als fotograaf zo bij elkaar verzamelt in de loop der tijd kwam een voor mij in de vergeethoek geraakt lijstje naar voren.

Publicatie natuurfotografie.nl · 11. november 2017
Het alarm gaat en mijn rechterhand probeert zijn weg te vinden naar de wekker. Bij deze zoektocht is er maar één doel: de woede van mijn vrouw niet op de hals halen. Dat wil je niet. Echt niet. Al tastend naar de wekker werp ik dingen van mijn nachtkastje op de grond. Dat gaat gepaard met het nodige lawaai en wanneer ik, na het openen van één van mijn ogen, het knopje weet te vinden, keert de rust weer. Zucht…

Publicatie natuurfotografie.nl · 07. augustus 2017
Hoe de mens de wereld veroverd dankzij de digitale snelweg. Social media staan vol met blogs, vlogs, fotoreportages, selfies, reisverslagen, en reviews... En wat ik wil? ...

Publicatie natuurfotografie.nl · 24. september 2016
Elke keer als je als fotograaf op reis gaat is er één moment waar je behoorlijk tegenop kunt zien. De incheck balie Lees hier het 'loodzware' leven van een fotograaf...