Publicatie natuurfotografie.nl

De barre winter van 2021
Publicatie natuurfotografie.nl · 21. februari 2021
Het is 15 januari 2021. Met veel serieuze berichtgevingen kondigen de weermensen op TV, radio en internet een weer-fenomeen in Nederland aan dat zijn weerga niet kent. Een wit goedje genaamd ‘sneeuw’ zal in het komende weekend Nederland volledig ontwrichten. ‘Code Geel’ wordt verwacht in verband met deze zwaar winterse omstandigheden. Nederland kleurt het komende weekend wit!

Verleg je grenzen!
Publicatie natuurfotografie.nl · 11. november 2020
Het zit in de aard van de mens. Het verleggen van grenzen. Bij de één is dat wat beter te zien dan bij een ander. Iemand die amper de grens van hun eigen erf zien of iemand die alle continenten van de wereld al wel gezien heeft. Het maakt niet uit. Is dat erg? Welnee!

Publicatie natuurfotografie.nl · 09. november 2020
Omwille van allerlei veranderingen in de wereld zien we dat met name dieren hun vertrouwde plek verlaten en gaan rondzwerven. De laatste jaren laat de wolf zich vaker zien en zelfs de lynx steekt zijn pluimoren nu ook af en toe omhoog in ons overbevolkte landje. Ik denk dat de dag dat Bruintje Beer naast je bij een vennetje in één of ander nationaal park zijn territorium komt claimen niet eens zover weg meer is. Hoe dat is gekomen? Lees verder...

Publicatie natuurfotografie.nl · 19. september 2020
Je zult verrast staan wat voor kwaliteiten kinderen in zich hebben. Niet alleen als het om fotografie gaat maar ook om respect voor de natuur. Om ze dit bij te brengen is het helemaal niet verkeerd je kroost eens mee te nemen. Niet alleen om je spullen te kunnen dragen, maar om ze met natuur(fotografie) te ‘confronteren’. Lees verder...

Lang heb ik gedacht dat mijn fototas heilig was. Mijn domein... Tijdens een zonsopkomst is die illusie in 30 minuten volledig de kop ingedrukt. Hoe dat is gekomen? Lees verder...

Publicatie natuurfotografie.nl · 15. maart 2020
Waar je vroeger je reis in een dagboekje beschreef voorzien van bonnetjes, uitgeknipte stukjes kaart en tekeningetjes kun je dit nu allemaal digitaal doen. Wordt het er dan leuker op? Ik heb mijn twijfels... Lees mee!

Vorige week reed ik over de dijk tussen Blokzijl en Kuinre. Een mooie toeristische route waarbij je meandert door het landschap. Als je goed kijkt, zie je hier een scheidslijn tussen het oude en nieuwe land. Wat mij verwonderde is de creativiteit van de planologen die het nieuwe land hebben ingedeeld. Hoe hebben ze zulke oncreatieve figuren kunnen selecteren ‘for this job’ ?

Publicatie natuurfotografie.nl · 23. november 2018
“En dan zijn wij respectloze natuurterroristen?”   Het is net na zonsopkomst en langzaam komt het bos om mij heen tot leven. Alles straalt een serene rust uit. Het zachte ochtendlicht dringt langzaam tussen de takken door en ik hoor de eerste vogels voorzichtig zingen. Je voelt het vocht neerdalen en ik ril zachtjes van genot (en optrekkende kou). Zorgvuldig heb ik mij op mijn buik op het gekleurde herfstblad gesetteld. Lees verder!

Publicatie natuurfotografie.nl · 24. augustus 2018
Het is weer mooi (weer) geweest… Donkere wolken pakken zich samen. In de verte zie je de ontlading van de wolken hun werk doen. Schuine strepen van de regen laten zien dat de wind vrij spel heeft en de wolken opjaagt. KNMI geeft code oranje af. Nederland maakt zich op voor een hevige voorjaarsstorm. Met een brede grijns op mijn gezicht sta ik het spektakel in mij op te nemen. Dit … Dit wordt zijn moment, zijn avond, zijn avontuur.

Hoewel we ze ook vervelend en irritant kunnen vinden, zijn insecten wel enorm belangrijk voor een goede biodiversiteit en de balans in de natuur. De cijfers liegen er niet om. Als we het roer niet omgooien kijken we dan alleen nog maar insecten vanuit een 'insectenhut' of een terrarium?

Meer weergeven