Over Peter...

Mijn interesse in fotografie stamt al bijna uit de ‘oertijd’. Nauwelijks uit de luiers kwam ik door een gepassioneerd schoolhoofd van de basisschool in aanraking met fotografie en met de donkere kamer in het bijzonder. Het schieten van foto’s en het ontwikkelen ervan in de doka vond ik fantastisch.
De interesse steeg nog meer toen ik af en toe eens in een donkere kamer rond mocht kijken waar toen nog de foto’s ontwikkeld werden die voor de krant werden gemaakt en gebruikt.

Toen ik voor een paar ribben uit mijn lijf een oude Canon AE-1 op de kop tikte ben ik zelf begonnen met fotograferen. Ik heb me jaren met dat toestel uitgeleefd en heb er leuke beelden mee kunnen maken. Alleen de dikke stapels negatieven herinneren me nog aan die geweldige tijd.

Maar de tijd staat niet stil en ook de techniek in de fotografie gaat met sprongen vooruit. Al gauw kocht  ik een  eigenlijk-voor-een-doorsnee-consument-niet-te-betalen digitale spiegelreflex en heb mijn blik verruimd.
Tja, dat blik verruimen is wel leuk, maar daar heb je dan ook weer lenzen voor nodig.

De vrijetijdsbesteding werd duurder en duurder. Toch werd mijn persoonlijk foto-arsenaal steeds omvangrijker en kwalitatief beter.
Het vervelende is dat het nu niet aan het materiaal kan liggen als een foto niet goed zou zijn….

Fotograferen is als een bouwproject. Wanneer de fundering van je kennis niet toereikend genoeg is, zul je ondanks het vele oefenen en uitproberen, niet gauw een wolkenkrabber kunnen neerzetten.
Daarom met volle overtuiging aan de  Fotovakschool begonnen en de basisopleiding succesvol afgerond. Tijdens de opleiding zijn de dingen die ik wist bevestigd en daar onbekende, nieuwe dingen aan toegevoegd.

De basis voor de toekomst was gelegd.

De laatste jaren fotografeer ik portret, bruiloften, schoolfoto’s en vooral voor mijzelf:  natuur & landschap. Mijn voorliefde gaat vooral uit naar de natuur en met name landschappen en wildlife mogen op mijn aandacht rekenen.

Peter le Fevre

(c) Foto: Marga Vos
(c) Foto: Marga Vos

Relaties

Onder mijn relaties zijn particulieren en bedrijven te vinden. Ook scholen behoren tot de doelgroep.

Workshops

Naast individuele begeleiding geef ik ook aan groepen gerichte workshops.

Invulling van workshops gebeurd in overleg.

Publicaties

Reisverslag van mijn reis naar Finland. Het verslag is terug te lezen in hun kwartaalblad "Noorderlicht" van de Nederlandse Vereniging in Finland

Ook voor Stater wordt mijn foto's gebruikt in diverse bladen en voor gelegenheden.